PREPARACIÓ I COCCIÓ
- En un bol ample, amb una batedora de barnilles, munteu les clares d’ou amb el polsim de sal. Quan comenci a fer una mica d’escuma, aneu-hi afegint el sucre a poc a poc fins que les clares quedin ben muntades, denses i blanques.
- Afegiu-hi els fruits secs i barregeu-ho bé amb una espàtula, fent moviments suaus.
- Dividiu la mescla en tres parts, escampeu-la sobre tres papers de forn i tapeu cada part amb un altre paper de forn. Passeu-hi el corró per sobre per aplanar la barreja i aconseguir una làmina prima de torró, d’un gruix de ½ cm.
- Poseu els papers plens de torró en safates planes de forn i fornegeu-los durant 8 minuts a 140 °C. Retireu el paper de sobre i fornegeu els torrons a 100 °C durant 40 minuts més, fins que siguin ben secs i cruixents. Un cop freds, guardeu-los en un recipient hermètic.
OPCIONAL
- Abans de presentar els torrons a la taula, poseu-hi amb molta cura les làmines d’or. Un afegit tan preuat i glamurós com és l’or farà lluir encara més l’excepcionalitat d’un torró fet a casa. Presenteu-lo en platets individuals o en una plàtera, apilat a trossos grossos, per facilitar que cada comensal se serveixi.
PER A 4 PERSONES
100 g d’avellanes torrades, pelades i a talls regulars
100 g d’ametlles torrades, pelades i a talls regulars
100 g de festucs lleugerament torrats, pelats i a talls regulars
2 clares d’ou
150 g de sucre
un polsim de sal
opcional: 10 làmines fines d’or (disponibles en establiments de pastisseria)