PREPARACIÓ I COCCIÓ
1. Poseu els talls d’SKREI en un atuell amb 1 litre d’aigua mesclada amb 35 g de sal. Deixeu reposar els talls durant 20 minuts. Retireu-los i assequeu-los.
2. Peleu les patates i talleu-les a trossos mitjans, esqueixant-les. Reserveu-les en aigua.
3. Renteu les cols, desfeu-les, fulla per fulla, i retalleu la part més gruixuda del nervi. Reserveu les fulles i els nervis, tallats a trossos de 2 cm, també en aigua.
4. Poseu una olla al foc amb l’aigua mineral i les patates, saleu amb moderació i tapeu l’olla, quan arrenqui el bull, tireu-hi els nervis gruixuts de la col i deixeu-ho coure a foc mitjà durant 12 minuts.
5. Afegiu a l’olla les fulles de col, tapeu, i continueu bullint 6 minuts més.
6.Aparteu l’olla del foc i afegiu-hi els talls d’SKREI. Tapeu l’olla i deixeu reposar el conjunt 5 minuts més.
7. Aprofiteu els 5 minuts de repòs, per enllestir la salsa. Prepareu una maionesa amb l’ajut del túrmix, posant dins del pot adequat: l’ou, l’all pelat i tallat a trossos petits, l’oli i la sal. Un cop elaborada la maionesa, dins del mateix pot, tireu-hi 400 ml del suc de l’olla calent, torneu a triturar. Aconseguireu una salsa cremosa i blanca, perfumada d’all i del bullit de la patata la col i el bacallà.
PRESENTACIÓ
Podeu optar per servir-lo directament sortint de l’olla. En plats fondos repartiu les patates, la col i els talls de bacallà, tot ben calent i escorregut, i per sobre cobriu-ho amb la salsa amb generositat. O, podeu optar per una presentació més especial. Dins d’un cercle que faci de motlle, posar-hi les fulles de col, i repartiu-hi a dins els talls de bacallà i les patates un xic aixafades a la forquilla i amanides amb la salsa, cobriu-ho amb fulles de col com si fos un ravioli gegant, a taula presenteu la salsa calenta en una salsera per servir-la al gust de cada comensal.
PER A 4 RACIONS
1 quilo de patates
2 cols d’hivern petites i verdes de les anomenades “de paperina”
3 litres d’aigua mineral
4 filets de bacallà SKREI d’uns 180 g cada un
1 gra d’all
200 ml d’oli d’oliva verge extra
1 ou
sal