PREPARACIÓ I COCCIÓ
1. En una paella ampla, amb un bon raig d’oli, marqueu per totes les cares el jarret enter ben salpebrat.
2. Preneu una olla fonda, a la mida de la peça entera de jarret, poseu-lo a coure ben cobert d’aigua i en arrencar el bull, escumeu la superfície. Deixeu-lo coure 1 hora a foc mitjà-baix, saleu amb prudència.
3. Els vegetals, passeu-los també per la paella on heu marcat la peça de carn, sofregiu-los fins que prenguin color, salpebreu-los i afegiu-hi el brandi, deixeu-lo reduir a la meitat i reserveu-ho.
4. Quan la peça de carn, porti 1 hora de cocció, incorporeu-hi els vegetals saltats de la paella amb tots els sucs, i deixeu-ho coure 45 minuts més, a foc mitjà-baix.
5. La finalització al forn. Tritureu al túrmix els ingredients del “lacat al forn” (*). Preneu una safata de forn un xic fonda, poseu-hi la peça de jarret bullida i pinteu-la per totes les cares amb el lacat. Entreu-la al forn calent a 190°, cada 10 minuts pinteu-la de nou. Ha de fornejar 30 minuts, seran doncs “3 pintades amb el lacat”.
PRESENTACIÓ
Presenteu la peça entera a taula, és una peça espectacular, serà fàcil amb un ganivet ben esmolat anar-la tallant. Acompanyeu-ho amb tasses del brou colat de la cocció, amb unes patates “a la forquilla”, o amb una pasta fresca, o amb un arròs blanc.
PER A 4/6 RACIONS
1 peça entera de jarret
(amb l’os del moll i el conillet adherit al voltant)
2 cebes, a talls grossos
2 pastanagues, enteres
2 porros, a talls grossos
2 tomàquets madurs
1 tronc d’api
1 fulla de llor + 4 grans d’all
OOVE, sal i pebre, aigua mineral
150 ml de brandi
Triturat pel lacat al forn (*)
50 g de mel
50 ml del brou de la cocció
20 ml de salsa de soja
20 ml de brandi
20 g de mostassa de Dijon
Les dues pastanagues cuites