PREPARACIÓ I COCCIÓ
1. Per elaborar el cheesecake: mescleu la mantega amb el sucre. Afegiu els ous i la ratlladura de llimona, us ha de quedar com una crema fina. Incorporeu la farina i seguidament afegiu els dos formatges. Us ha de quedar una mescla fina i lligada. Aboqueu aquesta mescla al motlle, folrat amb paper de forn. Poseu-ho a coure al forn a 100º durant dues hores. Reserveu-ho a la nevera.
2. Per elaborar la gelea: renteu les taronges, partiu-les pel mig i espremeu-ne el suc. Disposareu de ½ litre de suc de taronja que heu de reservar. Les pells de la taronja, repeleu-les de la pellofa dels grills, heu d’aconseguir unes pells de taronja fines, amb molt poca polpa blanca adherida a la pell. Poseu les pells de taronja repelades a bullir en ½ litre d’aigua durant 20 minuts. Tritureu molt fi: les pell cuites, l’aigua de la cocció, el suc de taronja i el sucre. Poseu el triturat a coure en una cassola a foc mitja, durant uns 25 minuts, aneu remenant-ho de tant en tant. Coleu-ho i reserveu-ho.
3. Serviu a cada comensal un tall quadrat del cheesecake i a sobre repartiu-hi la fruita exòtica, pelada i a talls bonics, amaniu el conjunt amb la gelea de taronja.
PER A 6/8 RACIONS
Per la fruita exòtica:
8 litxis
4 maracujàs
8 rambutans
1 pitahaya
1 carambola
Pel cheesecake (per a un motlle rectangular d’uns 20 x 20 cm):
100 g de mantega, a textura pomada
125 g de sucre
3 ous, a temperatura ambient
La ratlladura fina de ½ llimona
50 g de farina, passada pel sedàs
250 g de formatge fresc magre (tipus Quark), a temperatura ambient
250 g de formatge cremós (tipus Philadelphia), a temperatura ambient
Per la gelea de taronja:
1 quilo de taronges
½ litre d’aigua
350 g de sucre