ELABORACIÓ
- Poseu una olla al foc amb l’aigua mineral i les patates, saleu-ho amb prudència i tapeu-ho. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho coure a foc mitjà durant 12 minuts.
- Afegiu a l’olla les fulles de col, tapeu-ho i continueu-ho bullint 8 minuts més.
- Abaixeu el foc al mínim, incorporeu-hi els talls de bacallà i deixeu-los coure només ½ minut. Aparteu l’olla del foc i deixeu-la reposar tapada 5 minuts més.
- Mentrestant, amb l’ajut d’una batedora, elaboreu una maionesa amb l’ou, l’all, l’oli i un xic de sal. Un cop estigui ben lligada, tritureu-la amb 600 ml del suc de l’olla calent fins a obtenir una textura homogènia. Aconseguireu una salsa cremosa i blanca, molt fina i saborosa
PRESENTACIÓ
Serviu el bullit en plats fondos, repartiu les patates, la col i el talls de bacallà, tot ben calent i ben escorregut, i cobriu-ho amb generositat amb la salsa blanca i cremosa
PER A 4 PERSONES
1 kg de patates, a talls regulars, d’uns 2 cm de gruix
2 cols verdes petites, desfullades i retallades del nervi gruixut
3 l d’aigua mineral
4 talls de bacallà dessalat de la part del morro, d’uns 200 g cada un
1 gra d’all, a talls fins
200 ml d’oli d’oliva verge extra
1 ou
sal