PREPARACIÓ I COCCIÓ
1. Poseu tots els ingredients del brou en un pot ample, tritureu-ho ben fi i només feu arrencar el bull. Pareu el foc fins el moment d’incorporar-lo a l’arròs ben calent.
2. En una paella de 40 cm. de diàmetre, poseu l’oli mesurat al foc i ben calent, marqueu els llagostins ben salpebrat, 10 segons per cada cara i reserveu-los.
3. Al mateix oli, ara perfumat del marisc, tireu-hi les salsitxes partides pel mig i les julianes de pebrot i porro, continueu el sofregit a foc mitjà durant 2 minuts.
4. Afegiu al sofregit el tomàquet ratllat i el safrà, seguiu la cocció a foc mitjà 2 minuts més i salpebreu.
5. Incorporeu a la paella l’all i julivert i l’arròs i seguiu sofregint 2 minuts més.
6. Tireu el brou ben triturat i bullent a la paella i deixeu-ho coure a foc potent durant 5 minuts.
7. Abaixeu el foc i continueu la cocció durant 8 minuts més.
8. Pareu el foc, afegiu-hi els llagostins per sobre, tapeu la paella, deixeu-la reposar 3 minuts i ja la teniu llesta!
PER A 4/6 RACIONS
400 g d’arròs Bomba
12 llagostins mitjans
12 salsitxes de porc Duroc
50 g de pebrot verd a la juliana
50 g de porro a la juliana
50 g de tomàquet ratllat, sense les granes
10 brins de safrà
1 gra d’all i 20 fulles de julivert picat fi
40 ml d’OOVE
sal i pebre blanc
EL BROU
2 litres d’aigua mineral calenta
40 g de polpa de nyora hidratada (2 nyores)
80 g de ceba ben sofregida Cuick (o ½ q de ceba picada sofregida ben fosca)
80 g de xerès dolç
10 g de sal