PREPARACIÓ I COCCIÓ
A l’avançada (*), feu sofregir la ceba picada fins a fer-la ben cuita i daurada (uns 45 minuts), reserveu-la. (Molt pràctic, podeu estalviar-vos de fer-ho i usar el sofregit de ceba Cuick, que és de gran qualitat).
1. En una cassola fonda, d’uns 30 cm de diàmetre, on presentareu l’arròs a taula, poseu un fil d’oli. Enrossiu els talls d’ànec ben nets i salpebrats durant uns 15 minuts, afegiu-hi el brandi i continueu amb una cocció lenta durant 10 minuts més.
2. Tireu a la cassola el pebrot verd, el tomàquet ratllat, l’all laminat i els fils de safrà, i continueu la cocció lenta, tot junt, durant 10 minuts més.
3. Incorporeu a la cassola la ceba sofregida a l’avançada (*) i l’arròs, salpebreu el conjunt i continueu el sofregit només durant 30 segons. Tireu a la cassola l’aigua mesurada ben calenta i en arrencar el bull saleu amb moderació. Deixeu coure a foc potent durant 5 minuts i després continueu la cocció durant 8 minuts més, a un foc més lent.
4. Mentrestant, preneu les olives i talleu-les en tres bonics talls, cada una, per desestimar els pinyols, reserveu-les.
5. Passats els 13 minuts de cocció de l’arròs, tasteu el punt de sal, afegiu-hi els talls d’oliva, mescleu-los amb delicadesa amb l’arròs, aparteu la cassola del foc i deixeu-la reposar tapada durant 2 minuts. L’arròs és llest per presentar i degustar!
APÈNDIX DE LA RECEPTA
Podeu elaborar també aquest arròs amb guatlles o conill a talls.
Serviu la crema ben calenta en bols fondos i amb els entrebancs a taula en petits recipients per separat, perquè cada comensal se serveixi al seu gust.
PER A 4 RACIONS
400 g d’arròs, preferentment de la varietat bomba
2 litres d’aigua mineral
700 g d’ales d’ànec, ben netes i a talls, per les juntes dels cartílags
100 ml de brandi
400 g de ceba picada molt fina
2 tomàquets madurs ratllats, sense les llavors
2 grans d’all laminats
100 g de pebrot verd picat menut
10 fils de safrà (torreu-los uns segons en una petita paella sense oli)
20 olives negres d’Aragó
20 olives verdes Sevillanes
OOVE
sal i pebre blanc