PREPARACIÓ
1. Cal disposar de roses ecològiques, roses de jardí, perfumades, sense cap tractament químic. Han de ser roses multicolors, majoritàriament de color rosa fosc, granat o vermell. Cal desfullar-les pètal a pètal i, amb unes tisores, retallar un xic la part baixa del pètal, que es més molsuda i amarga. Heu d’aconseguir 250 g de pes net de pètals sense aquesta part baixa.
2. Poseu els pètals en un bol apte per a aliments i cobriu-los amb l’aigua mineral per hidratar-los i perfumar l’aigua. Heu de deixar-los hidratar durant dues hores.
3. Passat el temps d’hidratació, coleu i reserveu els pètals i l’aigua perfumada.
4. En un cassó, poseu el sucre, el suc de llimona i 125 ml de l’aigua perfumada; poseu-lo al foc i deixeu que arrenqui el bull. Afegiu-hi els pètals hidratats i, a foc molt lent, deixeu coure la confitura durant 10 minuts.
5. Reserveu la confitura com acostumeu a fer-ho a casa vostra. Us recomano un pot amb tapa twist-off escaldat, net i sec. Ompliu-lo fins dalt de tot, tapeu-lo i gireu-lo de cap per avall perquè faci el buit. Per a més seguretat, conserveu-lo a la nevera i etiqueteu el pot amb el nom de les roses que heu confitat.
PER A 4 PERSONES
250 g de pètals de roses ecològiques
750 ml d’aigua mineral
380 g de sucre
30 ml de suc de llimona